KURUM: Logo Siber Güvenlik ve Ağ Teknolojileri A.Ş.

BAŞVURU SAHİBİ: Serhat Şahin

URL: https://berqnet.com/

VIDEO URL: https://youtu.be/Fh51YJKXrj4

ÖZET: Berqnet, işletmelerin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik ihtiyaçlarına yönelik “tek üründe tam çözüm” hedefiyle geliştirilmiş, ileri seviye uzmanlık gerektirmeden kurulum ve yönetim kolaylığını temel alan, yerli kaynaklar ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş ülkemizin en önemli firewall (güvenlik duvarı) ürünlerinden birisidir.

AMAÇ: Berqnet Firewall ürünleri, içinde bulunduğu pazarın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Küçük ve Orta Boyutlu işletmelerin siber güvenlik alanında firewall kullanım oranlarının düşük olması, bu segmente özel geliştirilmemiş firewall ürünlerinin kurulum ve kullanım karmaşıklığı, siber güvenliği ulaşılamaz bir konuma getirmiştir. Berqnet, her firmanın kolaylıkla kurabileceği ve kullanabileceği ürünler geliştirmek amacıyla yola çıkmış ve ülkemizdeki her firmanın siber tehditlere karşı önlemini rahatlıkla alabileceği firewall ürün ailesini geliştirmiştir. Kalite ve ileri teknolojiden ödün vermeden geliştirme süreçlerine devam ederken dünyanın en kolay kurulabilen ve yönetilebilen firewall olma hedefiyle de çalışmalarına devam etmektedir.

KAPSAM: Berqnet firewall ürün grubu, 1.000 kullanıcıya kadar farklı kullanıcı sayısı ve kullanım senaryosuna göre oluşturulmuş 6 farklı ürün modeliyle, işletmelerin başlıca siber güvenlik ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Herhangi bir bölge ya da sektör sınırlaması olmaksızın her firmanın kolaylıkla kullanabileceği ürünleriyle işletmelere tümleşik bir hizmet sunmaktadır. Şu anda Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aktif olarak satılmaktadır.
Berqnet Firewall ürünleri yazılım ve donanım olarak birlikte satılmaktadır. Firewall uygulama yazılımı ve FreeBSD işletim sistemi, müşterilerin ihtiyaç duyduğu kapasiteye göre ilgili donanım seçeneği üzerinde müşteriye ulaştırılmaktadır. Berqnet performans ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş donanımlar, yurtdışında bu alanda uzmanlaşmış birden fazla tedarikçiden temin edilmekte ve doğrudan Logo Siber Güvenlik tarafından ithal edilmektedir. Ürünlerin müşteriye ulaştırılması, kurulum ve destek hizmetleri Berqnet yetkili iş ortakları tarafından gerçekleştirilmektedir. Türkiye’nin her noktasına dağılmış vaziyette 1.300’den fazla Berqnet yetkili iş ortağı bulunmaktadır.