KURUM: Nara EdTech

BAŞVURU SAHİBİ: Zafer Karadayı

PROJE URL: https://nlab.nara.com.tr/

VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=wTh7ZOV_GSM&t=5s

ÖZET: NLab kendine özel bir bulut sistemi olan, AR, VR ve Web üzerinden çalışabilen geniş kapsamlı bir eğitim ve eğlence platformudur. AR/VR teknolojilerini kullanarak eğitimlerin interaktif ve daha iyi anlaşılır kılmayı hedefler. NLab’ın en temel amacı mesleki eğitimde N-Lab sistemini kullanarak mesleki ve teknik becerileri mümkün olan en hızlı şekilde kullanıcılara kazandırmaktır.

AMAÇ: NLab öncelikle mesleki eğitimler için geliştirilmiş bir uygulamadır. Sonrasında bu kapsam genişletilmiş ve neredeyse tüm kullanıcı gruplarına hitap eder hale getirilmiştir. Uygulamanın temel halinde herhangi bir üç boyutlu modelleme programından modellenen üç boyutlu objeler AR ve VR ortamda kullanıcılar tarafından görüntülenebilmekte ve transform araçları (döndürme, taşıma, oranlama gibi) ile detaylı bir şekilde incelenebilmektedir. Örneğin 3D bir kadavra modeli tıp alanında NLab ürünümüz kullanılarak VR gözlükler ile detaylı incelenebilir ve üzerinde çeşitli oynamalar yapılabilir.

NLab sunduğu bu teknoloji ile bir şeyler tasarlayan kişinin kendi tasarladığı ya da başkalarının tasarladığı nesneleri imalattan önce detaylı olarak ölçekli bir şekilde AR,VR ve Web ortamlarında incelenmesine olanak tanır. Böylelikle imalattan sonra fark edilecek olan hataların önceden fark edilmesi sağlanarak büyük bir önlem alınmış olur.

KAPSAM: NLab sunduğu ya da sunacağı içerikler ile K12, yükseköğretim, işbaşı eğitimleri gibi birçok alanı kapsayacak ve geniş bir içerik havuzu ile tüm kullanıcı gruplarına hitap edecektir. İlkokuldan başlayarak işbaşına kadar geniş bir skalaya hitap etmektedir.