Bilişim Yıldızları Değerlendirme Süreci

1- Ön Eleme

Başvuru tamamlandıktan sonra, tüm jüri üyeleri kendi kategorilerinde başvuruların ön eleme işlemi gerçekleştirir.

Tüm projeler öncelikle kategori uyumluluğu daha sonra da katılım uyumluluğuna göre toplam jüri üyelerinin 3’te 2’sinden olumlu oy alması gerekmektedir.

Jürilerin çalıştığı kurumlara ait ya da kendilerine ait projeleri olamaz. Bu durumda ya yarışma katılımından ya da jüri adaylığından çekilmek zorunda kalırlar.

Ön eleme işleminde, değerlendirme kriterlerini karşılayamayan projeler elenir.

2- Toplu Değerlendirme

Ön elemeyi geçen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na katılan projeler, toplu değerlendirme seviyesine geçer ve jüri üyelerine eşit olarak dağıtılır.

Değerlendirmelerde, Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması katılan her bir proje için her jüri ayrı ayrı oy kullanacaktır.

100 Puan skalası üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda, her kategoride 65 ve üstünde en yüksek puanı alan maksimum ilk 10 site final değerlendirmesine geçecektir. Jüriler kendi ve çalıştıkları kurumların sitelerini değerlendiremezler.

3- Final Değerlendirmeleri ve Halk Oylaması

2. aşamayı geçen tüm Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na katılan projeler son olarak, tüm jüri üyelerinin katılacağı bir değerlendirme ile oylanır.

Hem jürinin hem de halk oylamasının vereceği puanlarla 100 Puan skalası üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda, her kategoriye ait ilk 3 Bilişim Yıldızı e-Dönüşüm Projesi açıklanacak ve sadece 1. olan e-Dönüşüm Projesi ödüle hak kazanacaktır.


 Bilişim Yildizlari 2013