Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, internet üzerinde dönüşüm sağlamış veya iş yapısını dijital (sayısal) ortama taşımış, dönüştürmüş farklı web projelerinin daha iyi tanıtılması ve e-dönüşüme olan ilginin artmasını sağlamak amacıyla Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen bağımsız bir organizasyondur.

Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması ilk kez 2009 yılında, TBD desteği ile hayata geçirilmiştir. Profesyonel olarak görev alan sektörün önde gelen uzman ve tecrübeli jürilerinin önderliğinde Türkiye’de oluşturulan başarılı internet e-dönüşüm çalışmalarını değerlendirmeyi hedeflemektedir. Bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmalarda jüri değerlendirmesinin yanı sıra halk oylaması da değerlendirmeye katılmıştır. Böylece, her seviyeden daha büyük bir internet kullanıcısının etkinliğe aktif olarak katılması sağlanmıştır.

Ülkemizde bilişim alanındaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip eden ve bilişim kültürünün yayılmasında öncülük eden TBD 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında TBD İstanbul Bilişim Yıldızları “Yerli ve Milli / Özgün Proje Yarışması” temasıyla düzenlemektedir. Yarışma; özel sektör, Ar-Ge merkezi olan özel sektör firmaları, üniversite, teknopark, teknokent şirketleri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’ndan gelecek gerçekleştirilmiş yerli ve milli / özgün proje uygulamalarını kapsamaktadır.