Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması” nın ilki 2009 yılında düzenlenmiş ve sonrasında her yıl düzenlenmeye devam etmiştir. Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, internet üzerinde dönüşüm sağlamış, iş yapısını internet ortamına taşımış farklı web tabanlı projelerin ve kurumların daha iyi tanıtılmasını, örnek çözümleri iş dünyasıyla tanıştırmayı ve e-dönüşüme olan ilginin artmasını sağlamayı hedeflemektedir. Konusunda uzman ve tecrübeli danışman ve jürilerinin önderliğinde gerçekleştirilen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması ile Türkiye’de oluşturulan başarılı internet e-dönüşüm çalışmalarına farklı kategorilerde ödüller verilmiştir.

Yarışma herkese açık !
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’ na, bilişim yapısını internet platformuyla bütünleştirmiş projelere sahip tüm web sitesi sahibi firma, kurum ya da kişiler ve onların yetkili kıldıkları her ajans katılabiliyor.

Gerek e-devlet tarafında gerekse özel sektörden hem büyük hem küçük kuruluşların heyecan verici projelerle katıldığı Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’nda jüri değerlendirmesinin yanı sıra, halk oylaması da değerlendirmeye katılmaktadır. Böylece etkinliğe, her seviyeden, daha büyük bir internet kullanıcısının aktif olarak katılması sağlanmaktadır.

Katılımcılara, uzman jüri üyelerinden danışmanlık alma fırsatı sunulmuştur.
Katılan her proje yarışmanın çeşitli aşamalarında Jüriler’ in değerlendirmelerini istatistiksel olarak görebiliyor, kendi projesini diğer projelerin ortalamalarına göre kıyaslayabiliyor. Bu sayede katılımcılara uzman, deneyimli ve tarafsız kişilerden oluşan Jüri Kurulu tarafından bir yol haritası da verilmiş oluyor. Ayrıca, yarışma sonrasında bazı katılımcılara TBD etkinliklerinde projelerini anlatma fırsatı da veriliyor. Böylece katılımcılara sunulan tanıtım fırsatlarıyla, projelerin ve onu geliştiren firma ve kişilerin bilinirliğini artırmaları, dinleyici olarak katılan kişilerin ise e-Dönüşüm için daha da cesaretlenmeleri sağlanmış oluyor.

Geçmişten Günümüze Bilişim Yıldızları Yarışmaları