10 Soruda Yarışma
Neden özellikle e-Dönüşüm yarışması yapıyorsunuz?
Türkiye’nin uluslararası alanda daha rekabetçi olması, şirketlerin daha verimli çalışabilmesi, devletimizin daha sosyal bir devlet olabilmesi, bilişimi daha fazla ve etkili kullanmasına bağlıdır. Biz Türkiye’nin son yıllarda insan kaynağı, altyapı ve toplam bilgisayar kullanıcısı sayısı konusunda yaptığı atağa rağmen, halen bilişim konusunda gerçek potansiyelini yakalayamadığını ve bir e-Dönüşüm fırtınası yaratması gerektiğini düşünüyoruz. TBD olarak bu konuda adımlar atmanın yanı sıra, kişi, kurum ve firmaları bilinçlendirmeye ve cesaretlendirmeye kararlıyız. Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, TBD’nin bu konudaki kararlılığının bir göstergesi ve “Bilişim Kültürünü” yaymak, “Ulusal Bilişim Politikalarında” söz sahibi olmak, Uluslararası alanda söz sahibi “Bilişim Toplumu” yaratmak, “Ortak Akıl” oluşturmak hedefleriyle çok uyumludur.
Hangi kuruluşlar bu yarışmaya katılabilir, koşulları nelerdir?
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na, bilişim yapısını İnternet platformuyla bütünleştirilmiş projelere sahip olan bütün firma, kişi ya da kurumlar katılabilir. Başvurular sadece site sahibi olan firma, kurum ya da kişiler ve onların yetkili kıldıkları ajanslar tarafından yapılabilir. Kategorilere yapılan başvurular ÜCRETSİZDİR. Davetimiz bu alanda projesi olduğuna inanan herkese yöneliktir. Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’nda 6 farklı kategoride ödül verilmektedir. Projeler Yaratıcılık, Yenilik, Etkileme, Teknolojik Bağımlılık, Projenin Organizasyon Yapılandırılması, Hizmetlerin (e-Hizmet) Kullanımının Yaygınlaştırılması, Elektronik İmza, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Performans, Kullanıcı Dostu, Tasarım, Özürlü Vatandaş ve Veri Güvenliği kriterlerine göre alanında uzman çok değerli jüri üyeleri tarafından değerlendirilecekler. Her kategoride ilk üçe girenler belirlenerek sertifikaları verilirken, 1. olan En İyi e-Dönüşüm Çözümü ödül töreninde ödülünü alacak. Adaylar, Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na istedikleri kategoriden başvurabilirler ve başvurusu yapılan sitelerin, 2014 senesi içinde belirli bir dönem yayında olmuş olması gerekmekte. Başvuruda bulunan her yarışmacı/proje en iyi olduğu sadece bir kategoride ödül sahibi olabilir. Başvuru ile ilgili her türlü bilgiye www.bilisimyildizlari.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Yarışma takviminden biraz bahsedebilir misiniz?
Yarışmaya başvurular başladı ve 17 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edecek. 2 elemeli Jüri değerlendirmesi başvuruları tamamlanmasıyla başlayacak ve 02 Haziran 2014 tarihinde tamamlanacak. Halk oylaması 25 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak ve 02 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek. 12 Haziran 2014 tarihinde ödüller sahiplerini bulacak.
Halk Oylaması hakkında bilgi verebilir misiniz?
Halk oylaması 25 Mayıs 2013 – 02 Haziran 2014 tarihleri arasında www.bilisimyildizlari.com sitesi üstünden gerçekleştirilecek. Siteye kayıt olan herkes kategori bazında 1 oy kullanabilecek. Halk Oylamasının yarışmadan bir gün öncesine kadar devam edecek ve böylece heyecan son güne kadar devam edecek. Halk oylamasında, legal olmayan yollarla oy kullanan sitelerin oyları tespit edilebilmektedir ve legal olmayan oylarla birlikte, diğer oylarda geçersiz sayılacaktır.
Niye Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışmasına katılmalıyım?
Her şeyden önce bu yarışma son derece prestijli bir yarışmadır, katılan herkes bu onurdan pay alacaktır. Ödül törenine seçkin bir topluluk konuşmacı olarak katılacaktır. Kazanan katılımcılar, ödüllerini bilişim konusundaki en etkin kişilerin katıldığı 12 Haziran 2014 tarihindeki ödül töreninde alacaktır. Yarışma ödül töreni ayrıca ulusal bir kanaldan da yayınlanacaktır. Jürimiz uzman, deneyimli, tarafsız kişilerden oluşmaktadır. Katılan her proje yarışmanın çeşitli aşamalarında Jürilerin değerlendirmelerini istatistiksel olarak görebilecek, kendi projesini diğer projelerin ortalamalarına göre kıyaslayabilecektir. Bu sayede katılımcılara Jürilerimiz tarafından bir yol haritası da verilmiş olacaktır. Böyle bir danışmanlığın piyasa şartlarında maliyetini düşününce, esasında katılımcıların hepsinin birden kazandığı ortaya çıkmaktadır. TBD olarak katılımcılarımızdan bazılarını yaptığımız etkinliklere davet edip projelerini anlatmalarını istiyoruz. Böylece projelerin ve onu geliştiren firma ve kişilerin bilinirliğini artırırken, dinleyici olarak katılan kişileri e-Dönüşüm için daha da cesaretlendirilmeyi hedeflemekteyiz.
Bilişim Yıldızları projesiyle ne amaçlandı?
Türkiye’nin her sahasında e-dönüşüme yapacağı yatırımı arttırması, ülkemize bilişimle kalkınma ve gelişmiş ülkeler düzeyine gelme yolunda büyük bir ivme kazandıracaktır. Bu noktada ülkenin en büyük bilişim STK’sı olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, Türkiye’yi bu anlamda cesaretlendirmeye, bilinçlendirmeye ve dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığımızdan BTK’ya, diğer etkin bilişim STK’larından projede gönüllü çalışan birçok bilişim profesyoneline kadar ortak hedef birliği yaratmak istedik. Bu yarışma ile iş dünyamız kendilerini daha ileriye taşıyacak yeni iş modelleri ile buluşturmak, değişik sektörlerden başarılı e-dönüşüm örneklerini göstermek ve onlara kendileri tanıtma imkânı vermeyi istedik. Kısaca amacımız yarışırken öğrenmek ve öğretmek, amaç birliği yaparak Türkiye’nin rekabet edebilirliğini artırmak, herkesi bu konuda bilinçlendirip cesaretlendirmek ve buradaki kazanımları etraflıca gösterebilmektir.
Neden Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışmasının Danışma Kurulu var?
Her yarışmanın bir Danışma Kurulu yok, ama biz özellikle olmasını istedik. Çok önemli isimlerden oluşan Danışma Kurulu isimlerini güvenmedikleri hiçbir organizasyonla ilişkilendirmeyecek, herkes tarafından bilinen, konusunda uzman, ciddiyetten ödün vermeyen ve çevresinde güvenilen kişilerden oluşmaktadır. TBD olarak biz “güvenirlilik” “ciddiyet” ve “uzmanlık” kelimelerini “Bilişim Yıldızları” markasıyla özleştirmek istiyoruz. Bu konuda Danışma Kurulumuz bize büyük bir güç vermektedir.
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışmasının Türkiye’deki diğer bu tür yarışmalardan farkı nedir?
Her şeyden önce belirtmeliyim ki, bizim yarışmamız web yarışması değildir. Biz daha çok, işleyişin kendisiyle ilgileniyoruz. Yarışmada öncelikle ölçmeye çalıştığımız projenin e-Dönüşüm’deki başarısıdır. Bu yüzden de şu anda Türkiye’de bu konuda Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’nın bir benzerinin olmadığına inanıyoruz. Ayrıca bu tür yarışmaların kazanç beklentilerinden uzak STK’lar tarafından organize edildiği ve Devlet ve Kamu/Özel sektörün desteklediği bir organizasyonun, en sağlıklı yapı olduğuna inanıyoruz. Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması bu sağlıklı üçgen yapı üstüne inşa edilmiş ve böylece bizim yarışmanın temeli olarak gördüğümüz “güvenilirlik” ve “ciddiyet” konusunda oluşabilecek bütün şüpheleri baştan ortadan kaldırmıştır.
Hangi Kurum, kuruluşlar, firmalar ve kişiler Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışmasına Destek vermektedir?
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’nı öncelikle T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Toplum Kurumlarından TEDER, MOBISAD, TBV, TÜBİSAD, YASAD, TBGD ve etkinlik sponsorları olarak Getron ve IRM firmaları desteklemektedir. Yakın zamanda Danışma kurulu ve Jüri listeleri açıklanacak. Böylece bize destek veren birbirinden değerli kişileri de öğrenebileceksiniz. Büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki, Bilişim Yıldızları TBD’nin yalnız başına yaptığı bir etkinlik olmaktan çıkmış, bize destek veren kurumların, kuruluşların ve firmaların ortak bir projesi haline gelmiştir.
Geç kalmayın bu saygın organizasyonda yerinizi alın.